Siyasetten sonra, ticarette de kaybetti…

Siyasetten sonra, ticarette de kaybetti…

Erdek Belediye Eski Başkanı Hüseyin Aysan, 3. Boğaz köprüsü güzergahının değişimi ile 10.5 milyon Euro'luk yatırımı heba oldu.

Erdek Belediye Eski başkanı İş Adamı Hüseyin Aysan siyasetten sonra yatırım yaptığı 3. Boğaz Köprüsü güzergâhının değişmesi ile ticarette de kaybetti.

Aysan, bilindiği üzere Erdek Belediye Başkanı olması ardında geçirdiği rahatsızlık sonrası önce kalp ameliyatı olmuş ardından da şirketinin işlerinin kötü gitmesi nedeni ile Gülmüş hafritaya devrini gerçekleştirmişti.

Aysan, siyaset arenasında süreklilik sağlamak adına girdiği 30 mart mahalli seçimlerini kaybetmesi psikolojik anlamda önemli sarsıntı geçirmesine neden olurken, Ticarette gelen 2. Darbe moralini daha da bozdu.

Aysan’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre 2015 yılı içinde yapımı tamamlanması beklenen 3. Boğaz Köprüsü güzergahından 10.5 milyon EURO luk arsa kapatan Hüseyin Aysan, güzergah değişimi nedeni ile büyük kayıp yaşadı.

Bilindiği üzere 3. Boğaz Köprüsü  önce Çatalca üzerinden geçmesi istenirken, yapılan değişiklikle Karaburun’a alınmıştı.

Ekonomi dergilerine kapak olan, 3. Boğaz köprüsü gelişmeleri nasıl yaşandı.

3. Köprünün ihya edeceği araziler

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul’un her iki yakasında da bazı arazilerin değerini artıracak. Otoyol güzergâhı, çıkış noktaları ve bağlantı yolları kesinleşti. Arsa simsarları ve gayrimenkul yatırımcıları şimdiden arazi kapatmak için harekete geçti...

İşte yeni karayolunun ihya edeceği araziler...

İSTANBUL’A yapılacak üçüncü köprü ve çevre yolu ile bağlantı yollarının geçeceği güzergahlar belli oldu. 1-440 dosya numaralı “Kuzey Marmara Otoyol Planı” geçen yılın ağustos ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 1/25.000 plan ölçeğinde onaylandı. Eylül ayı başında askıya çıkarılan plan, ekim ayı başında askıdan indirildi. Ancak özellikle bulunduğu bölgelerin arazi fiyatları açısından büyük önem arz eden otoyol çıkış noktaları ve bağlantı yolları dikkatlerden kaçtı. Daha doğrusu kamuoyu konuyla ilgili çok da bilgi sahibi olmadı. Oysa başta arsa simsarları olmak üzere gayrimenkul yatırımcılarının şimdiden bu bölgelere yönelik girişimlere başladığı belirtiliyor.

İSTANBUL’A yapılacak üçüncü köprü ve çevre yolu ile bağlantı yollarının geçeceği güzergâhlar belli oldu.

1-440 dosya numaralı “Kuzey Marmara Otoyol Planı” geçen yılın ağustos ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 1/25.000 plan ölçeğinde onaylandı. Eylül ayı başında askıya çıkarılan plan, ekim ayı başında askıdan indirildi. Ancak özellikle bulunduğu bölgelerin arazi fiyatları açısından büyük önem arz eden otoyol çıkış noktaları ve bağlantı yolları dikkatlerden kaçtı. Daha doğrusu kamuoyu konuyla ilgili çok da bilgi sahibi olmadı. Oysa başta arsa simsarları olmak üzere gayrimenkul yatırımcılarının şimdiden bu bölgelere yönelik girişimlere başladığı belirtiliyor.

AVRUPA YAKASI

Üçüncü boğaz köprüsüyle Avrupa yakasına bağlanan yol Garipçe’den sonra Uskumruköy ile Demirciköy’ün arasından geçip Arıköy’ün arkasından Belgrat Ormanları’na giriyor. Odayeri ve Ağaçlı köylerinin mücavir alanları bittikten sonra da Tayakadın ve Baklalı’nın yanından Hadımköy’e uzanıyor. Ardından Büyükçekmece Gölü’nün kuzeyinden, Çatalca İncecik’teki tarlaların içinden ilerleyerek Silivri Gazitepe’de yapılacak üçüncü havalimanını teğet geçip TEM Otoyolu Kınalı çıkışında bitiyor.

BAĞLANTI YOLLARI

Trafiği rahatlatması için planlanan Kuzey Marmara Otoyolu, kaçınılmaz olarak İstanbul’un iki yakasında da bazı bölgeleri değerlendirecek. Uzmanlara göre, özellikle yeni yapılacak olan otoyolun çıkış noktalarına yakın bölgeler prim yapacak. Gebze Şekerpınar’daki giriş-çıkışın ardından yeni yapılan otoyolun ilk çıkış noktasını Tepeören Akfırat oluşturuyor. Akfırat’daki ikinci çıkış noktası ise F1 yarışlarının da düzenlendiği İstanbul Park yolu.

Yeni otoyolun üçüncü çıkış noktası, Sultanbeyli’ye bağlı Mevlana Mahallesi’nin yakınlarında planlanmış. Anadolu Yakası’ndaki son çıkış noktası ise Alemdağ ile Çekmeköy arasında Şile Otoyolu’na yapılmış.

KÂĞITHANE-NAKKAŞ YOLU
Kâğıthane ile Nakkaş arasında ise yepyeni bir yol planlanmış. Kâğıthane’de İSKİ Genel Müdürlüğü’nün önünden başlayan ara yol, Gazi Mahallesi ve Başakşehir’den geçerek Küçükçekmece’nin arkasındaki Sazlıçeşme Baraj Gölü ve Hadımköy’den sonra Büyükçekmece Gölü’nün arkasında Nakkaş’tan Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlanıyor. Bu ara bağlantı yolundan Habibler ve Sultançifliği’ne, Küçükçekmece’ye, Bahçeşehir’e, Hadımköy’e de çıkış verilmiş. Ardından da Hazerfen Havaalanı’nın yakınlarında TEM’e bağlanmış

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı